История

През 1990 г. френски имунолози успяват да стабилизират и защитят Супероксид Дисмутаза (СОД) с Глиадин. По този начин се запазва активността на СОД и става възможно неговото производство за здравословни и нутрикозметични цели. В тази връзка през 1996 г. е патентована технологията за добиване на СОД от специален сорт пъпеши, които се оказават, че са изключителен източник на ценния ензим. През 2001 Франсоа Викс основава ISOCELL Laboratories и патентова GliSODin, с това се дава началото на линията "skin health by SOD" във Франция.

 

Послание от основателя, г-н Франсоа ВИКС.

"Ние имаме прекрасни условия за отглеждане на пъпешите Cantaloupe като източник на Супероксид Дисмутаза: обширни полета, варовикова почва, мек и благоприятен климат. Пъпешите растат върху необработена почва измежду диви цвета и растения, които привличат пчелите за отличното опрашване. Съдържанието на СОД по време на растежа се измерва постоянно, а реколтата се прибира в своя оптимален момент. Точно като доброто вино."