5 съвета, преди да започнете прием на хранителна добавка за красотата на кожата си.

Какво представлява нутрикозметиката?

Нутрикозметиката е сливането на храненето и козметичните грижи. Хранителна добавка или нутрикозметик е перорална добавка, която има видими ползи върху кожата. Най-доброто решение е отвътре-навън за красива и здрава кожа. Ползите от нутрикозметични хранителни добавки са:

  • По-добро хидратиране на кожата в дълбоките слоеве
  • Защита от увреждане от слънчевата светлина
  • Въздействие върху бръчки и фини линии

Синергия между нутрикозметика и кремове

Козметичните продуктите се грижат за кожата главно върху горните слоеве на кожата. Докато нутрикозметиката, приета през устата, ще действа отвътре, започвайки в по-дълбоките слоеве на кожата. Комбинирането на козметични и нутрикозметични продукти създава синергия между двете. Спомага за подхранването на дълбоките слоеве на кожата, като същевременно поддържа сияен тен. Приемани самостоятелно, локалните кремове могат да бъдат трудни за поддържане и в неподходяща дозировка. С прилагането на нутрикозметична хранителна добавка, предимството се състои в това, че се осигурява оптималната доза всеки път.

Има реални ползи от използването на нутрикозметици за повишаване на ефективността на външната козметика.


Съвет №1

Нутрикозметиката помага за предотвратяване на видими признаци на стареене

Загрижеността против стареене се корени във вековния стремеж: търсенето на Извора на младостта. "Днес ние се опитваме да предотвратим дисбалансите, породени от прекомерен оксидативен стрес в процес на защита на клетките и намаляване на феномена на стареене при възпаление. С други думи, състоянието на хронично възпаление на клетките, което причинява стареене, което може да бъде свързано с начина ни на живот, стрес, замърсяване, слънце, цигари, алкохол и храна."


Съвет №2

Активните нутрикозметични съставки трябва да се предлагат в достатъчни количества в нашата диета, за да имат благоприятно въздействие.

Разнообразното и балансирано хранене е от съществено значение за красивата кожа. Някои хранителни вещества обаче не присъстват в достатъчни количества в нашата диета. И все пак ползите от тези хранителни вещества са клинично доказани, за поддържане здравето на нашата кожа.


Съвет №3

Пероралните добавки могат да подобрят вашите козметични процедури.

Използването на серуми, кремове и слънцезащитни кремове помагат за лечение на епидермиса и външните слоеве на кожата. Хранителните вещества, приети през устата, пътуват по кръвния поток към кожата, където действат отвътре, прониквайки през дермалния слой. Те действат в синергия с локални, външни грижи.


Съвет №4

Ще мине време преди да забележите резултатите.

Кожата е орган, който се обновява през целия живот на човека. Клетките, които съставят кожата, се регенерират естествено за 21-дневен цикъл. Когато започнете прием на хранителни добавки, важно е да ги приемате непрекъснато през този период от време. За най-добри резултати, не се колебайте да продължите лечението в продължение на 3 месеца. Ако искате съвет за това коя формула е най-подходяща за вас, консултирайте се с нас за вашите лични нужди.


Съвет №5

Имате нужда от план за лечение, съобразен с вашите нужди.

Първо трябва да определите какво искате да насочите към кожата си. За да подобрите качеството на кожата си, антиоксидантите и есенциалните мастни киселини са важната основа върху, която да стъпите за изграждане на красива и здрава кожа.